Draadloze grasmaaiertechnologie van Husqvarna toegankelijk voor iedereen 

Draadloze grasmaaiertechnologie van Husqvarna toegankelijk voor iedereen 

Husqvarna, wereldwijd marktleider in robotmaaiers, breidt zijn assortiment draadloze robotmaaiers uit met twee Automower®-modellen. Na recente productlanceringen die specifiek gericht waren op professionals en landeigenaren, zullen tuinbezitters blij zijn dat de nieuwe modellen geschikt zijn voor middelgrote tuinen. Zowel de Automower® 310E NERA als de 410XE NERA zijn compatibel met het EPOS satellietnavigatiesysteem van Husqvarna om makkelijk virtuele grenzen in te stellen. ​Husqvarna introduceert met deze twee modellen ook zijn baanbrekende EdgeCut-technologie, speciaal ontworpen voor perfecte graskanten.  

Draadloze grasmaaiertechnologie van Husqvarna toegankelijk voor iedereen 
Draadloze grasmaaiertechnologie van Husqvarna toegankelijk voor iedereen 

Vorig jaar luidde Husqvarna een nieuw tijdperk in voor de robotmaaier met NERA, een assortiment dat autonoom maaien ondersteunt zonder begrenzingsdraad.

Het assortiment wordt nu uitgebreid met twee robotmaaiers die zijn ontworpen voor tuinen tot 1000 vierkante meter.

Husqvarna Automower® 310E NERA en Husqvarna Automower® 410XE NERA ondersteunen Husqvarna’s vertrouwde EPOS-satelliettechnologie, een systeem dat een precisie van 2-3 cm garandeert.

Met de Automower® Connect-app kan de gebruiker gemakkelijk virtuele grenzen creëren in zijn tuin.

Daarnaast kan hij verschillende werkgebieden en te vermijden zones bepalen en de maaihoogte elektronisch aanpassen.

Zo biedt het systeem volledige controle over het grasmaaien, zelfs op afstand. ​ 

Nieuwe EdgeCut-technologie voor het maaien van randen  

De nieuwe modellen zijn ook voorzien van Husqvarna’s nieuwe EdgeCut-technologie. Met EdgeCut is het nog amper nodig de randen van het gazon handmatig te trimmen, dankzij een bijkomende kleinere maaischijf achterin die heel precies werkt. Automower® 410XE NERA wordt geleverd met een radartechnologie die de maaier helpt om rond objecten op het gazon te navigeren, zodat het maaien niet wordt onderbroken door speelgoed of andere rondslingerende voorwerpen. ​ 

“Met deze nieuwe modellen bieden we onze soepelste en slimste oplossing voor gazononderhoud tot nu toe voor de gewone tuinbezitter. NERA is ontworpen om de gebruiker volledige controle te geven via zijn mobiele telefoon, met de extra flexibiliteit van virtuele grenzen. Het is ontworpen om een volledig geautomatiseerde en probleemloze ervaring te bieden”

Bart Van Hal, Marketing Manager Husqvarna Division Benelux. 

Met NERA heeft de gebruiker de keuze om fysieke begrenzingsdraden, virtuele grenzen of een combinatie van beide te gebruiken. Voor maaien met virtuele grenzen is een EPOS-kit nodig, die bestaat uit een klein plug-in accessoire voor de maaier en een discreet referentiestation dat meestal aan het dak of aan de muur van het huis is bevestigd. De EPOS-kit wordt apart verkocht als accessoire. ​ 

Over Husqvarna Automower® 410XE NERA en 310E NERA 

  • Werkoppervlakte: 1000 m2 
  • Max. helling: 35 % 
  • Accessoires: EPOS plug-in-module voor draadloze werking 
  • Connectiviteit: 410XE NERA BT/wifi/mobiel – 310E NERA BT/wifi 
  • Maaihoogte: 20-55 mm 
  • Maaien van graskanten tot 1 cm 
  • Vermijden van objecten: 410XE NERA 

Richtprijzen  

De Automower® 410XE NERA is geprijsd op € 2.749, en de Automower® 310E NERA kost € 2.249. Meer info vind je overigens op hun website.

Mijn ervaring met de Husqvarna Autmower® 310E NERA

Tijdens mijn eigen test vond ik in de Husqvarna Automower® 310E NERA de perfecte metgezel voor mijn gazon. Met zijn geavanceerde EPOS-satelliettechnologie en handige connectiviteit, werd mijn tuin van 1000 vierkante meter moeiteloos omgetoverd tot een weelderig en perfect onderhouden grasperk.

Deze slimme robotmaaier nam al het gedoe van handmatig maaien weg en gaf mijn gazon een feilloze afwerking dankzij de innovatieve EdgeCut-technologie. Het instellen van virtuele grenzen en volledige controle via de Automower® Connect-app maakten het gazononderhoud een fluitje van een cent, zelfs als ik niet thuis was.

Naa mijn mening is de Husqvarna Automower® 310E NERA de held die mijn gazon met zorg omarmt, en ik kan het iedereen aanraden die streeft naar een prachtig gazon zonder gedoe.

Laat deze robotmaaier de hoofdrol spelen op jouw gazon en ervaar zelf het gemak en de perfectie van geautomatiseerd gazononderhoud!