Robotmaaier met GPS

De robotmaaier met GPS is here to stay! Deze geavanceerde grasmaaiers combineren de kracht van satellietnavigatie met efficiënt maaien, waardoor je altijd kunt genieten van een intelligent, autonoom maaisysteem. Hetgeen resulteert in een prachtig gazon, hoe groot of klein je gazon ook moge zijn. Naast de voordelen van een GPS robotmaaier, lees je ook de werking ervan en wat, volgens onze expert, de toekomst nog in petto heeft voor een robotmaaier met GPS.

Beste Robotmaaiers met GPS

Hierbij de reviews van de beste robotmaaiers met GPS.

#1 EcoFlow BLADE slimme robotmaaier

EcoFlow BLADE slimme robotmaaier
Bekijk laagste prijs »
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 8 maart 2024 – 04:04

De EcoFlow BLADE slimme robotmaaier is een indrukwekkende toevoeging aan het assortiment van GPS robotmaaiers. Met een geluidsniveau van slechts 56 dB biedt deze maaier een stille en efficiënte werking. Het draadloze ontwerp voor het markeren van maaigrenzen via de EcoFlow-app is een opvallend kenmerk dat het gebruiksgemak aanzienlijk verbetert. Bovendien maakt de X-Vision obstakelvermijdingstechnologie het mogelijk voor de BLADE om soepel over ruw terrein te manoeuvreren en obstakels tot 40 mm grootte te omzeilen.

Een ander belangrijk voordeel is de anti-diefstalvoorziening, die gemoedsrust biedt door middel van een 4G-verbinding en GPS-tracking. Dit systeem waarschuwt bij diefstal en biedt de mogelijkheid om live de locatie van de maaier te volgen via de EcoFlow-app.

De EcoFlow BLADE wordt geleverd met een uitgebreide dienst na verkoop, inclusief kosteloze vervanging van accessoires zoals messen, kabels, grondpennen en montageschroeven gedurende de garantieperiode (3+1 jaar).

Kortom, de EcoFlow BLADE slimme robotmaaier biedt een combinatie van geavanceerde technologieën en handige functies die het maaien van je gazon gemakkelijk, efficiënt en stressvrij maken.

Voordelen

 • Draadloze grenzen via de EcoFlow-app
 • X-Vision obstakelvermijding voor moeiteloze manoeuvres
 • Anti-diefstal met 4G-verbinding en GPS-tracking
 • Levenslange* vervangende accessoires gedurende de garantieperiode.

#2 Stiga A 1500 Robotmaaier met GPS

Stig-A 1500 Robotmaaier met GPS

Geschikt voor tuinen tot 1.500 m²

Bekijk laagste prijs »
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 8 maart 2024 – 04:04

De Stiga A 1500 robotmaaier met GPS is een geavanceerd stuk tuingereedschap dat is ontworpen voor absolute precisie en betrouwbaarheid. Met zijn unieke gepatenteerde Active Guidance System (AGS) technologie gaat deze autonome maaimachine verder dan conventionele modellen. De AGS-technologie voorspelt de beschikbaarheid van GPS-signalen en plant maaisessies intelligent, wat resulteert in ononderbroken maaien van uw gazon.

Een opvallend kenmerk van de Stiga A 1500 is de installatie via de STIGA.GO-app, waardoor de werkomtrek van de robot eenvoudig kan worden aangepast en bijgewerkt. Met de AGS-technologie kan deze robotmaaier ook actief een virtuele kaart van uw tuin maken, waardoor hij efficiënt kan navigeren en maaien volgens systematische maaipatronen.

De Stiga A 1500 is ontworpen voor een soepele werking op verschillende terreinen en hellingen tot 45%, terwijl de uitstekende geluidsisolatie zorgt voor een stille werking die geschikt is voor elk moment van de dag.

Voordelen

 • Unieke AGS-technologie voor voorspellende GPS en intelligent maaien
 • Virtuele installatie en aanpassing van werkomtrek via STIGA.GO-app
 • Efficiënt maaien door systematische maaipatronen
 • EPower-batterij met lange levensduur voor betrouwbaarheid en duurzaamheid
 • Gratis, levenslange connectiviteit zonder extra kosten

Inclusief in de doos

 • Autonome robotmaaier
 • Laadstation met referentiestation
 • Bevestigingsbeugel referentiestation
 • 5m verlengkabel voor referentiestation
 • Lader
 • 7 laadstation bevestigingspennen
 • Gereedschap voor bevestigingspennen
 • 4 messen + 4 messchroeven
 • App anti-diefstal sticker

Met de Stiga A 1500 robotmaaier kunt u genieten van een prachtig onderhouden gazon zonder gedoe, dankzij zijn geavanceerde technologie en betrouwbare prestaties.

#3 Luba AWD 3000 GPS Robotmaaier

Deze is niet langer voorradig!

Luba AWD 3000 GPS Robotmaaier
Bekijk laagste prijs »
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 8 maart 2024 – 04:04

Waarom kiezen voor een robotmaaier met GPS?

De robotmaaier met GPS heeft vele voordelen. Laten we even dieper ingaan op enkele van deze.

1. Slimme Navigatie voor Perfecte Dekking

Een van de belangrijkste voordelen van een robotmaaier met GPS is de mogelijkheid om het gazon nauwkeurig en systematisch te maaien. Dankzij GPS kan de robotmaaier de exacte locatie bepalen en een kaart van het gazon maken. Hierdoor kan het apparaat geoptimaliseerde maairoutes plannen, zodat elk deel van het gazon grondig wordt behandeld. Het resultaat is een gelijkmatig gemaaid gazon zonder onbenutte plekken. Vooral bij grotere gezonnen bewijst dit zijn nut.

2. Gepersonaliseerde Zones en Vermijding van Obstakels

Met GPS-functionaliteit kunnen gebruikers specifieke zones op hun gazon markeren. Of het nu gaat om bloemperken, speelgebieden of andere obstakels, de robotmaaier kan deze aangewezen zones vermijden.

Dit is vooral handig voor complexe tuinen met verschillende terreinkenmerken. Het vermijden van obstakels minimaliseert schade aan de robotmaaier en zorgt voor een moeiteloos gazononderhoudsproces.

3. Efficiënt Energiegebruik en Tijdbeheer

Robotmaaiers met GPS maken gebruik van slimme algoritmen om efficiënter met energie en tijd om te gaan. Ze kunnen bijvoorbeeld bepalen wanneer het optimale moment is om het gazon te maaien op basis van weersomstandigheden en groeipatronen van het gras. Hierdoor kunnen ze hun batterijduur optimaliseren en tegelijkertijd het gazon in uitstekende conditie houden.

4. Gebruiksgemak en Afstandsbediening

De integratie van GPS in robotmaaiers maakt het mogelijk om het apparaat eenvoudig op afstand te bedienen via smartphone-apps. Zo kan je wanneer je maar wilt het maaischema aanpassen, de maaier starten of stoppen, en real-time statusupdates ontvangen – allemaal vanuit het gemak van je smartphone. Dit geeft jou een ongekend niveau van controle over het onderhoud van je gazon.

Hoe werkt een robotmaaier met GPS?

Een robotmaaier met GPS (Global Positioning System) maakt gebruik van satelliettechnologie om zijn positie op het gazon nauwkeurig te bepalen. Hier is een beknopte uitleg van hoe een robotmaaier met GPS navigeert:

 1. Satellietontvangst: De robotmaaier is uitgerust met een GPS-ontvanger die signalen van satellieten opvangt. Deze satellieten cirkelen rond de aarde en zenden continu signalen uit.
 2. Locatiebepaling: Door de signalen van meerdere satellieten te ontvangen, kan de GPS-ontvanger de exacte locatie van de robotmaaier bepalen. Dit wordt gedaan met behulp van triangulatie, waarbij de afstanden tot verschillende satellieten worden gebruikt om de positie te berekenen.
 3. Kaartcreatie: Na het vaststellen van de locatie, begint de robotmaaier het gazon in kaart te brengen. Het creëert een virtuele kaart van het maaiterrein, waarbij het de contouren van het gazon en eventuele obstakels identificeert.
 4. Navigatieplanning: Met de verzamelde gegevens plant de robotmaaier efficiënte maairoutes. Dankzij de GPS-informatie kan de robotmaaier systematisch door het gazon bewegen en ervoor zorgen dat elk gebied wordt gemaaid.
 5. Obstakelherkenning: Tijdens het maaien gebruikt de robotmaaier voortdurend de GPS-gegevens in combinatie met sensoren om obstakels te detecteren. Hierdoor kan het apparaat obstakels vermijden en zijn route aanpassen om schade te voorkomen.
 6. Gepersonaliseerde zones: Sommige geavanceerde robotmaaiers met GPS-functionaliteit bieden de mogelijkheid om specifieke zones op het gazon te markeren. Dit stelt gebruikers in staat om prioriteit te geven aan bepaalde gebieden of delen van het gazon.
 7. Terugkeer naar laadstation: Wanneer de batterij van de robotmaaier bijna leeg is, gebruikt het GPS-systeem om nauwkeurig terug te keren naar het laadstation. Dit gebeurt op een efficiënte manier, zodat het apparaat snel kan worden opgeladen voor de volgende maaisessie.

Over het algemeen biedt een robotmaaier met GPS nauwkeurige navigatie, wat resulteert in een efficiënter en systematischer maaien van het gazon. De GPS-technologie maakt het mogelijk om het maaien te optimaliseren op basis van de specifieke lay-out van het terrein en biedt geavanceerde functies voor een moeiteloos gazononderhoud.

Robotmaaiers zonder draad werken met GPS

Een robotmaaier zonder draad, uitgerust met GPS, vertegenwoordigt de toekomst van moeiteloos gazononderhoud. Deze geavanceerde apparaten navigeren intelligent over je gazon zonder de noodzaak van perimeterdraad.

Met behulp van satelliettechnologie zorgt het ingebouwde GPS-systeem niet alleen voor een nauwkeurige positionering, maar stelt het de robotmaaier ook in staat om systematisch en efficiënt te maaien. Het resultaat is een perfect gemaaid gazon, zonder gedoe met draden, wat het gemak en de esthetiek van het gazononderhoud aanzienlijk verbetert.

Waarop letten bij het kopen van een GPS Robotmaaier?

Bij het kopen van een GPS-robotmaaier zijn er verschillende belangrijke aspecten om in overweging te nemen om ervoor te zorgen dat het apparaat aan jouw specifieke behoeften voldoet. Hier zijn enkele punten waarop je moet letten:

 1. Gazonomvang en complexiteit:
  • Controleer of de GPS-grasrobot geschikt is voor de grootte van jouw gazon. Sommige modellen zijn beter geschikt voor kleinere gazons, terwijl andere krachtig genoeg zijn voor grotere gebieden.
  • Overweeg de complexiteit van je gazon. Als het veel obstakels heeft, zoals bloembedden, bomen of andere structuren, zorg er dan voor dat de robotmaaier in staat is om hiermee om te gaan.
 2. Nauwkeurigheid van GPS-navigatie:
  • Kijk naar de nauwkeurigheid van het GPS-systeem. Een nauwkeurige GPS-navigatie zorgt voor een efficiënte en systematische dekking van het gazon.
  • Controleer of het model obstakels kan herkennen en vermijden op basis van de GPS-gegevens, om schade aan de maaier en obstakels te voorkomen.
 3. Batterijduur en oplaadtijd:
  • Let op de batterijduur van de grasrobotmaaier. Een langere batterijduur is vooral belangrijk voor grotere gazons.
  • Controleer ook de oplaadtijd. Hoe sneller de robotmaaier kan opladen, hoe minder tijd het kost voordat het weer aan het werk kan.
 4. Connectiviteit en slimme functies:
  • Onderzoek of de GPS-robotmaaier beschikt over connectiviteitsfuncties, zoals smartphone-apps. Dit maakt het gemakkelijk om het apparaat op afstand te bedienen en instellingen aan te passen.
  • Kijk of er extra slimme functies zijn, zoals gepersonaliseerde zones, maaischema’s, en mogelijkheden voor spraakbediening.
 5. Veiligheidsfuncties:
  • Zorg ervoor dat de robotmaaier is uitgerust met voldoende veiligheidsfuncties, zoals botsingssensoren, tilbeveiliging en een pincodebeveiliging om ongeautoriseerd gebruik te voorkomen.
 6. Onderhoud en duurzaamheid:
  • Controleer hoe gemakkelijk het is om de messen te vervangen en algemeen onderhoud uit te voeren.
  • Let op de duurzaamheid van de maaier, met name de behuizing en de kwaliteit van de messen.
 7. Merk en betrouwbaarheid:
  • Kies voor een gerenommeerd merk dat bekend staat om betrouwbare producten en goede klantenondersteuning.
  • Lees beoordelingen en ervaringen van andere gebruikers om inzicht te krijgen in de prestaties en duurzaamheid van het specifieke model dat je overweegt.

Door deze factoren zorgvuldig te overwegen, kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het kopen van een GPS-robotmaaier die perfect past bij jouw gazon en specifieke wensen.

Met bovenstaande factoren in het achterhoofd te houden, hebben we bovenaan deze pagina onze top 10 beste robotmaaiers met GPS samengesteld.

Veelgestelde vragen over GPS Grasrobots

Enkele van de meestgestelde vragen over deze grasrobotmaaiers met GPS.

Wat is de levensduur van een robotmaaier met GPS?

De levensduur van de robotmaaier is snel 10 jaar, zolang je deze toch jaarlijks goed onderhoud. De lichtgewicht messen dien je wel regelmatig te slijpen en na verloop van tijd te vervangen. Dit doe je eenvoudig met een gewone schroevendraaier.

Kan een robotmaaier met GPS tegen de regen?

Ja, er kan zelf gemaakt worden tijdens een regenbui. Al raden wij zelf aan deze dan toch even op te bergen of onder de robotmaaier garage te laten rijden. Zo voorkom je spoorvorming of een vuile grasrobot.

Welke GPS robotmaaier is de beste?

Dat hangt af van de grote van je gazon, of er hellingen aanwezig zijn, welke batterijduur je wenst, enz. Daarom hebben we een top 10 gemaakt met de beste GPS robotmaaiers.

Hoeveel stroom verbruikt een GPS grasrobotmaaier?

Als je robotmaaier zo’n 12 uur per dag rijdt, dan komen de jaarlijkse elektriciteitskosten neer op een kleine 20 euro per jaar. Je moet rekenen op maandelijks 6-8 kWh. Heb je zonnepanelen? Dan laadt je deze gewoon zo op bij mooi weer en ligt de jaarlijkse kost nog lager.

Toekomstperspectief van de robotmaaier met GPS

Terwijl technologieën zich blijven ontwikkelen, belooft de toekomst van robotmaaiers met GPS nog meer innovaties. Verbeterde sensoren, geavanceerde navigatiemogelijkheden en geïntegreerde kunstmatige intelligentie zullen naar verwachting de autonomie en efficiëntie van deze apparaten verder vergroten.

In de wereld van gazononderhoud is de robotmaaier met GPS een game-changer. Het combineert precisie, efficiëntie en gebruiksgemak om jou te voorzien van een moeiteloos en intelligent maaisysteem. Met deze technologische vooruitgang wordt het onderhouden van een weelderig groen gazon een naadloze ervaring, terwijl we richting een toekomst van geavanceerd gazonbeheer evolueren.

Olivier avatar